Varoitus!

Huoltokatko osassa asiointipalvelua

Asiointipalvelussamme huoltokatko pe 16.4. klo 16.00 - ma 19.4. klo 8.00. Katkon aikana ei voi täyttää tai lähettää hakemusta, joka koskee ammattitutkintostipendiä, yrittäjän aikuiskoulutustukea tai vanhan lain mukaisia palkansaajan tai sovitellun tuen jatkoa.

Siirry suoraan sisältöön.

Yrittäjän ennakkopäätöshakemus

Jos toimit yrittäjänä ja olet epävarma täyttyykö sinulla aikuiskoulutustuessa edellytetty kahdeksan vuoden eläkevakuutettu työssäoloaika tai kuuluvatko opintosi aikuiskoulutustuen piiriin, voit hakea meiltä yrittäjän ennakkopäätöstä.

Yrittäjän ennakkopäätöksessä laskemme sinulle kertyneen työssäoloajan sekä tutkimme, kuuluvatko opintosi aikuiskoulutustuen piiriin. Muut tuen saamisen edellytykset tutkitaan vasta varsinaisessa maksuhakemuksessa. Ennakkopäätöstä ei saa esimerkiksi tuen määrästä eikä ennakkopäätös ole tae myönteisen maksupäätöksen saamisesta.

Yrittäjän ennakkopäätöksen hakeminen

Voit hakea yrittäjän ennakkopäätöstä, kun sinut on hyväksytty niihin opintoihin, joita hakemuksesi koskee.
Liitä hakemuksesi mukaan opiskelutodistus tai todistus koulutukseen hyväksymisestä tai ilmoittautumisesta. Hakemuksesi hylätään, jos sen liitteenä ei ole todistusta opinnoista. Tee yrittäjän ennakkopäätöshakemus asiointipalvelussamme.

Sivu päivitetty: 6.11.2020