Varoitus!

Postin lakko voi vaikuttaa Työllisyysrahaston postiliikenteeseen. Suosittelemme käyttämään asiointipalveluamme kirjepostin sijaan. Lue lisää tiedotteestamme.

Siirry suoraan sisältöön.

Ennakkopäätöshakemus

Jos olet epävarma täyttyykö sinulla aikuiskoulutustuessa edellytetty kahdeksan vuoden eläkevakuutettu työssäoloaika tai kuuluvatko opintosi aikuiskoulutustuen piiriin, voit hakea meiltä ennakkopäätöstä.

Ennakkopäätöksessä laskemme sinulle kertyneen työssäoloajan sekä tutkimme, kuuluvatko opintosi aikuiskoulutustuen piiriin. Muut tuen saamisen edellytykset tutkitaan vasta varsinaisessa maksuhakemuksessa. Ennakkopäätöstä ei saa esimerkiksi tuen määrästä eikä ennakkopäätös ole tae myönteisen maksupäätöksen saamisesta.

Hakeminen

Voit hakea ennakkopäätöstä, kun sinut on hyväksytty niihin opintoihin, joita hakemuksesi koskee. Sinulla ei tarvitse olla sopimusta opintovapaasta työnantajan kanssa vielä silloin, kun haet ennakkopäätöstä.

Liitä hakemuksesi mukaan opiskelutodistus tai todistus koulutukseen hyväksymisestä tai ilmoittautumisesta. Hakemuksesi hylätään, jos sen liitteenä ei ole todistusta opinnoista.

Tee ennakkopäätöshakemus asiointipalvelussamme. Vaihtoehtoisesti voit hakea ennakkopäätöstä tulostettavalla lomakkeella, jonka lähetät meille kirjepostina.

Sivu päivitetty: 1.2.2019