Siirry suoraan sisältöön.

Aikuiskoulutustuen työhistorialaskuri

Laskurin avulla voit laskea arvion palkkatyöstä saatuun ansioon perustuvan työhistoriasi määrästä alkaen vuodesta 2007. Laskelma on suuntaa antava arvio, joka ei sido Työllisyysrahastoa. Jos saat laskurin avulla hieman alle tai yli vaaditun kahdeksan vuotta, suosittelemme lähettämään meille ennakkopäätöshakemuksen, jossa laskemme tarkan työhistoriakertymäsi.

Laskuriin voit merkitä työeläkeotteessasi näkyvät, eläkkeen perusteena olevat työansiot. 

Ohjeet laskurin käyttöön

  • Tarvitset laskuria varten työeläkeotteesi, jonka voit ladata tarvittaessa Eläketurvakeskuksen verkkosivuilta.
  • Valitse laskurista vuosi. Merkitse vuoden palkkasumma Jos sinulla on vuoden aikana ollut vain yksi työsuhde, näet palkkasumman suoraan työeläkeotteelta. Jos sinulla on ollut useampia työnantajia, laske eri työnantajilta saamasi tulot yhteen. ja paina Laske.
  • Paina lisää palkkavuosi ja toista sama kuin edellä jokaista vuotta kohden.
  • Kun olet syöttänyt kaikki vuodet, paina Katso tulos.
  • Jos jonkin vuoden työhistoriasi jää tulojen perusteella alle 12 kuukauden, voit halutessasi lisätä laskuriin työssäoloon rinnastettavat ajat. Työssäoloon rinnastettavia aikoja eli äitiys-, vanhempain- ja isyyslomaa, hoitovapaata ja asevelvollisuus- tai siviilipalvelusaikaa, voidaan laskea työhistoriaan yhteensä enintään 2 vuotta. Äitiys-, vanhempain- ja isyysloman tarkat ajanjaksot näet saamastasi Kelan päätöksestä. Hoitovapaa-aikasi näet työnantajasi kanssa tehdystä sopimuksesta.
  • Kuluvan vuoden osalta työhistoria lasketaan suunniteltuun opintovapaan alkamispäivään saakka. Merkitse laskuriin suunniteltu opintovapaan alkamispäivä. Arvioi kuluvan vuoden palkkatulot suunniteltuun opintovapaan alkamispäivään saakka ja merkitse ne laskuriin.
Sivu päivitetty: 1.2.2019