Siirry suoraan sisältöön.


Kausityö poiki mahdollisuuksia edetä uralla


Minna Kinnusen urapolku Työllisyysrahastossa alkoi, kun hän aloitti kausityöntekijänä kesällä 2019. Kesä aikuiskoulutusetuuksien palveluasiantuntijana koostui aikuiskoulutustukihakemuksien käsittelystä sekä asiakaspalvelusta. 

Päätös hakea jatkoa palveluasiantuntijan pestiin oli Minnalle itsestään selvä. 

“Pidin työstäni palveluasiantuntijana ja Työllisyysrahastosta työpaikkana: työkaverit olivat mukavia ja minulla oli kotoisa olo töissä. Lisäksi päätökseen vaikuttivat hyvät työsuhde-edut ja mahdollisuus työskennellä osan viikosta etänä”, Minna muistelee. 

Kokemuksen karttuessa sekä osaaminen että työtehtävät laajenivat. Syksyllä 2019 Minna liittyi rahaston some-ryhmään ja pääsi tekemään asiakasviestintää sosiaaliseen mediaan. 

Matkan varrelta löytyivät itselle mieluisimmat työtehtävät 

Loppuvuodesta 2019 Työllisyysrahaston sisäisessä haussa aukesi mielenkiintoinen paikka aikuiskoulutusetuuksien puolella, jota Minna päätti hakea. Vaikka valinta ei osunut kohdalle, oli avoin paikka kuitenkin sytyttänyt Minnan päässä hehkulampun – osaamista riittäisi myös uusiin tehtäviin rahastossa.  

Pian sisäisessä haussa haettiin määräaikaista palvelukoordinaattoria, johon Minna haki ja tuli valituksi. Vuoden 2020 alussa Minna aloitti palvelukoordinaattorina etuuspalvelussa. Työtehtäviin kuului esimerkiksi päivittäisen työn koordinointia, työvuorojen suunnittelua ja raportointia. Minna pääsi myös mukaan chatbot-projektiin sekä koordinoimaan juuri perustettua asiakasviestintäryhmää.  

“Asiakasviestinnän parissa työskentely oli ja on edelleen todella mielekästä sekä opettavaista. Olen iloinen, että asiakasviestintä tuli osittain sattuman kautta osaksi toimenkuvaani.”  

Asiakasviestintää ja etuuspuolen päivittäisten tehtävien koordinointia sisältäneen syksyn Minna muistaa todella kiireisenä, mutta opettavaisena. Esimerkiksi palvelun tavoitteellinen johtaminen oli yksi asia, josta Minna kokee oppineensa todella paljon. Uusista kokemuksistaan rohkaistuneena Minna päätyi hakemaan avointa tiimipäällikön paikkaa. Yllätyksekseen hänet valittiin uudeksi tiimipäälliköksi silloin vielä vieraalle työttömyysvakuutusmaksupuolelle.  

Vuoden 2021 alussa Minna aloitti tiimipäällikkönä ja noin 15 tiimiläisen esihenkilönä. Uusi rooli toi opeteltavaksi kokonaan uuden työttömyysvakuutusmaksujen palvelukokonaisuuden ja hän pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin. Lämmin vastaanotto tiimiläisiltä ja kollegoilta teki tiimipäälliköksi hyppäämisen helpoksi. Vaikka työtehtävät laajenivat etuuksista ja myös osittain vaihtuivat etuuksista työttömyysvakuutusten puolelle, Minna pystyi jatkamaan hänelle rakkaan asiakasviestintäryhmän vetäjänä. 

Eteneminen edellyttää avoimia mahdollisuuksia ja niihin tarttumista  

Keväällä 2022 rahastossa etsittiin asiakaspalveluratkaisujen palvelupäällikköä. Minna tunnisti itsensä jo rekrytointi-ilmoituksesta: mahdollisuus työskennellä itselle mielekkään asiakaspalvelun ja asiakasviestinnän parissa päivittäin vaikutti päätökseen hakea paikkaa.  

Rekrytointiprosessin jälkeen Minna valittiin ilokseen tehtävään, ja hän pääsi aloittamaan tehtävissä joustavasti jo alkukesästä. Nykyisen roolin työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelukanavista ja niiden kehittämisestä sekä operatiivisesta asiakasviestinnästä vastaaminen.  

“Arvostan työssäni sen merkityksellisyyttä, vaihtelevuutta ja etenkin auttavaisia ja ihania ihmisiä täällä rahastossa. On myös kiva tuntea, että tekemääni työtä arvostetaan.” 

Sen lisäksi, että mielenkiintoisia paikkoja on sattunut olemaan haussa avoinna juuri sopivaan aikaan ja valinta on niissä osunut omalle kohdalle, on Minna kokenut tavoiteorientoituneen luonteensa vaikuttaneen merkittävästi uralla etenemiseen. Uudet haasteet, vastuut ja työnteko ovat aina kiinnostaneet häntä.  

Minna rohkaisee muitakin tarttumaan vastaan tuleviin mahdollisuuksiin.  

“Mielestäni Työllisyysrahastossa on erinomaiset mahdollisuudet edetä. Jos mukana on halua kehittyä, ripaus tuuria ja intoa tehdä töitä, uusia tehtäviä pääsee varmasti tekemään ennemmin tai myöhemmin.” 

 

Sivu päivitetty: 22.3.2023