Siirry suoraan sisältöön.

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto työnantajana

Hyvinvoiva henkilöstö ja työssä viihtyminen ovat meille tärkeitä asioita, joiden eteen teemme systemaattisesti töitä. Kiinnostavat työtehtävät, projektit ja sidosryhmäyhteistyömme tarjoavat monenlaisia kehittymismahdollisuuksia. Meitä on tällä hetkellä noin 150 hengen yhtenäinen joukkue ja tavoitteemme tekemisessämme ovat korkealla; haluamme olla ylivertaisia siinä mitä teemme.

Tahdomme uudistua ja olla edelläkävijä asiakaslähtöisessä palveluiden, toiminnan vaikuttavuuden ja tehokkuuden kehittämisessä. Toimintamme kehittäminen kulkee jatkuvasti ydintehtäviemme hoitamisen rinnalla. Tarjoamme monipuolisia asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtäviä työttömyysturvan ja aikuiskoulutusetuuksien palveluiden parissa.

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto tuo turvaa työn muutoksissa. Luomme yhteiskuntaan hyvinvointia ja vakautta rahoittamalla ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Edistämme palkansaajien ja yrittäjien osaamisen uudistamista aikuiskoulutusetuuksilla. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija.

Keräämiemme työttömyysvakuutusmaksujen yhteismäärä oli vuonna 2019 noin 2,6 miljardia euroa. Hallinnoimme lakisääteistä suhdannepuskuria ja sijoitamme siinä olevia varoja aktiivisesti sijoitusmarkkinoilla. Puskurissa olevan varallisuuden määrä oli vuoden 2019 lopussa noin 1,7 miljardia euroa.

 

Haluatko sinä olla tekemässä kanssamme tätä yhteiskunnallisesti tärkeää työtä? Otamme mielellämme vastaan myös avoimia hakemuksia.

Lähetä meille avoin hakemuksesi.

Työllisyysrahasto on työpaikka, jossa tehdään merkityksellistä asiantuntijatyötä. Luomme hyvinvointia, turvaa ja vakautta työn muutoksissa. Rahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa ja edistetään palkansaajien ja yrittäjien osaamisen kehittämistä aikuiskoulutusetuuksilla. Meidän visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija ja digitaalisen ajan työpaikka. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Opastamme ja neuvomme työttömyysvakuutusmaksu- ja aikuiskoulutusetuusasioissa sekä osallistumme toimialaa koskevan lainsäädännön kehittämiseen.

Asiakaskokemuksen parantaminen, asiakkaan hallinnollisen taakan keventäminen ja toimintamme tehostaminen ovat keskeiset painopistealueemme. Työllisyysrahastossa panostamme henkilöstön työtyytyväisyyteen ja osaamisen kehittämiseen, jotta työntekijämme pysyvät kehityksen kärjessä.

 

Haemme Työllisyysrahastoon 

ANALYYTIKKOA 

vakuutusmaksupalveluiden analyytikko-tiimiin. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva. 

 

Uudesta tehtävästäsi 

Tulet auttamaan Työllisyysrahaston johtoa ja esimiehiä johtamaan palveluitamme ajantasaisen tiedon avulla entistä paremmin. Teet raportteja tai syvempiä analyyseja sisäisille asiakkaille. Tuotat myös dataa ulkoisen viestinnän tueksi ja osallistut lainvalmisteluihin yhdessä lakimiestemme kanssa. 

Haluamme kehittää toimintaamme ja pääsetkin osallistumaan oman alasi asiantuntijana erilaisiin kehityshankkeisiin. Tiedolla johtaminen on strateginen tavoitteemme, jota lähestymme askel kerrallaan. Pääsetkin auttamaan laajasti koko organisaatiotamme tämän strategisen tavoitteen saavuttamisessa.  

 

Ketä etsimme 

Odotamme sinulta kokemusta analyytikon tehtävistä useamman vuoden ajalta. Olet käyttänyt jotain modernia raportointialustaa (meillä pääset käyttämään PowerBI:tä). Tilastomatematiikka oli koulussa lempiaineitasi, teet mitä haluat Excelillä ja SQL:n parissa olet viettänyt enemmän aikaa kuin kahvikoneella.  

Osaat ilmaista itseäsi selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti. Osaat auttaa sisäisiä asiakkaitasi ymmärtämään paremmin prosessien toimintaa ja pystyt osallistumaan laajojen materiaalipakettien tuottamiseen. Olet utelias ja haluat myös itse ymmärtää, jos analyysin lopputulos ei ollut oletetun kaltainen. 

Haluat työskennellä hauskassa tiimissä itseohjautuvasti. Pystyt miettimään asioita yhtä projektia pidemmälle. Kehität itseäsi ja tiimin toimintatapoja jatkuvasti, huomaat uudelleenkäytön mahdollisuudet ja dokumentointi sujuu sinulta kuin luonnostaan. 

Eduksi katsomme, jos sinulla on kokemusta ohjelmointikielistä kuten R tai Python. Vakuutus- tai etuuspalveluiden entuudestaan tunteminen helpottaa sinua pääsemään sisälle työhösi.  

 

Liity joukkoon 

Tervetuloa ammattilaisten joukkoon mielenkiintoisiin ja monipuolisiin asiantuntijatehtäviin miellyttävässä työympäristössä, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittyä. Työyhteisössämme vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Vaikka työtehtävässä onnistuminen edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, on tiimin ja työyhteisön tuki aina saatavillasi. Panostamme vahvasti henkilöstön työkykyyn ja hyvinvointiin. Toimitilamme sijaitsevat Helsingin keskustassa Kampissa ja muutamme vuoden vaihteessa Ruoholahteen metroaseman viereen. 

 

Näin haet 

Lisätietoja tehtävästä antaa palvelupäällikkö Jyri Lempiäinen, puh. 040 621 4552 tiistaina 19.10. klo 14-15 ja torstaina 21.10. klo 12-13. Sähköpostitse Jyrin tavoittaa osoitteesta jyri.lempiainen@tyollisyysrahasto.fi. 

Hae tehtävää 24.10.2021 mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Työt alkavat mahdollisimman pian sopivan henkilön löydyttyä. Mainitsethan hakemuksessasi myös palkkatoiveesi. Aloitamme haastattelut jo hakuajalla, joten haethan paikkaa nopeasti! 

Tehtävään valitulta edellytetään suostumusta huumausainetestauksen, luottotietokyselyn sekä henkilöturvallisuusselvityksen (Turvallisuusselvityslaki 726/2014) tekemiseen. 

Hae analyytikoksi

Olemme läpivirtausrahasto

Työllisyysrahasto on ns. läpivirtausrahasto eli työttömyysvakuutusmaksut käytetään suoraan ja täysimääräisesti työttömyysetuuksien, koulutusetuuksien sekä palkka- ja eläketurvan rahoittamiseen.

  • esim. työttömyysturvaosuus menee saman tien työttömyyskassoille ja Kelaan, ja sieltä edelleen työttömille
  • esim. koulutusetuusosuus menee saman tien aikuiskoulutustuen saajille ja ammattitutkintostipendin saajille

Katso oheinen video, jossa käymme läpi Työllisyysrahaston rahavirrat.

Sivu päivitetty: 27.4.2020