Siirry suoraan sisältöön.

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto työnantajana

Hyvinvoiva henkilöstö ja työssä viihtyminen ovat meille tärkeitä asioita, joiden eteen teemme systemaattisesti töitä. Kiinnostavat työtehtävät, projektit ja sidosryhmäyhteistyömme tarjoavat monenlaisia kehittymismahdollisuuksia. Meitä on tällä hetkellä noin 150 hengen yhtenäinen joukkue ja tavoitteemme tekemisessämme ovat korkealla; haluamme olla ylivertaisia siinä mitä teemme.

Tahdomme uudistua ja olla edelläkävijä asiakaslähtöisessä palveluiden, toiminnan vaikuttavuuden ja tehokkuuden kehittämisessä. Toimintamme kehittäminen kulkee jatkuvasti ydintehtäviemme hoitamisen rinnalla. Tarjoamme monipuolisia asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtäviä työttömyysturvan ja aikuiskoulutusetuuksien palveluiden parissa.

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto tuo turvaa työn muutoksissa. Luomme yhteiskuntaan hyvinvointia ja vakautta rahoittamalla ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Edistämme palkansaajien ja yrittäjien osaamisen uudistamista aikuiskoulutusetuuksilla. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija.

Keräämiemme työttömyysvakuutusmaksujen yhteismäärä oli vuonna 2019 noin 2,6 miljardia euroa. Hallinnoimme lakisääteistä suhdannepuskuria ja sijoitamme siinä olevia varoja aktiivisesti sijoitusmarkkinoilla. Puskurissa olevan varallisuuden määrä oli vuoden 2019 lopussa noin 1,7 miljardia euroa.

 

Haluatko sinä olla tekemässä kanssamme tätä yhteiskunnallisesti tärkeää työtä? Otamme mielellämme vastaan myös avoimia hakemuksia.

Lähetä meille avoin hakemuksesi.

Työllisyysrahasto on työpaikka, jossa tehdään merkityksellistä asiantuntijatyötä. Luomme hyvinvointia, turvaa ja vakautta työn muutoksissa. Rahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan ansiosidonnaista työttömyysturvaa ja edistetään palkansaajien ja yrittäjien osaamisen kehittämistä aikuiskoulutusetuuksilla. Meidän visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija ja digitaalisen ajan työpaikka. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Opastamme ja neuvomme asiakkaitamme työttömyysvakuutusmaksu- ja aikuiskoulutusetuusasioissa sekä osallistumme toimialaa koskevan lainsäädännön kehittämiseen. 

Asiakaskokemuksen parantaminen ja toiminnan kehittäminen ovat Työllisyysrahaston keskeiset tavoitteet. Työllisyysrahastossa panostetaan henkilöstön työtyytyväisyyteen ja osaamisen kehittämiseen monipuolisesti. Rahastossa töitä tehdään ihmisläheisessä ja välittömässä ilmapiirissä asiakaslähtöisesti.

Haemme 

ICT-LAKIMIESTÄ

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Työskentelet Teknologia ja kehitys -palvelualueen Hankinnat-tiimissä, joka vastaa siitä, että hankinta- ja sopimusprosessi tuottaa laadullisesti ja kokonaiskustannuksiltaan mahdollisimman optimaalisia ratkaisuja Työllisyysrahaston strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tärkeimpiä tehtäviäsi ovat Työllisyysrahaston julkisiin ICT-hankintoihin ja hankintasopimuksiin liittyvät tehtävät. Lisäksi tehtäviisi kuuluvat Teknologia ja kehitys -palvelualueen muutkin liiketoimintaan liittyvät juridiset kysymykset. Osallistut myös Työllisyysrahaston ICT-hankintojen ja -sopimusprosessien kehittämiseen sekä niiden kouluttamiseen.

Sinulla on jo laajaa kokemusta erityisesti ICT-hankintojen kilpailutusprosesseista sekä sopimushallinnasta julkisella sektorilla työskentelyn ja/tai esimerkiksi asianajotoimistossa työskentelyn kautta. Tässä tehtävässä sinulla on erinomainen mahdollisuus kehittyä hankintojen ja sopimushallinnan (sopimusten laadinta sekä mahdolliset reklamaatio- ja riitojen ratkaisuprosessit) syväosaajaksi sekä laajentaa osaamistasi myös muihin liikejuridiikan osa-alueisiin, kuten tietosuojaan ja tietoturvaan. Työskentelyäsi ohjaa hankintapäällikkö ja teet tiivistä yhteistyötä myös muun Hankintatiimin kanssa.

Sovit hyvin tehtävään, kun sinulla on:

 • soveltuva oikeustieteellinen korkeakoulututkinto (OTK/OTM)
 • usean vuoden työkokemus lakimiestehtävistä
 • laajaa kokemusta julkisista hankinnoista ja sopimusoikeudesta
 • laajaa ja syvällistä kokemusta ICT-hankintojen kilpailutusprosesseista sekä sopimushallinnasta
 • vahva kiinnostus ICT-prosessien ja -juridiikan kehittämiseen
 • kykyä ja halua toimia sekä itsenäisesti että osana tiimiä yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa
 • kykyä tarttua uusiin tehtäviin ja omaksua nopeasti uutta tietoa.

Lisäksi odotamme sinulta:

 • erinomaisia viestintä-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja
 • asiakaslähtöistä ja ratkaisukeskeistä toimintatapaa
 • kehittävää ja oma-aloitteista työotetta
 • itsenäistä päätöksentekokykyä annettujen aikarajojen puitteissa
 • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa 
 • aikaisempaa kokemusta Cloudia-kilpailutusjärjestelmän käytöstä.

Liity joukkoon

Tervetuloa ammattilaisten joukkoon mielenkiintoisiin ja monipuolisiin asiantuntijatehtäviin mukavaan työympäristöön, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittyä. Työyhteisössämme vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Vaikka työtehtävässä onnistuminen edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, on tiimin ja työyhteisön tuki aina saatavillasi. Suunnitelmallinen perehdytys työhön on meille sydämen asia. Panostamme vahvasti henkilöstön työkykyyn ja hyvinvointiin. Uudet toimitilamme sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa ja lisäksi meillä on hyvät mahdollisuudet etätyön tekemiseen.

Näin haet

Hae tehtävää 9.10.2022 mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Mainitsethan hakemuksessasi myös palkkatoiveesi. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään hakuajan päätyttyä.

Jos haluat kysyä lisää tehtävästä tai työskentelystä meillä, tavoitat Hankintapäällikkö Antti Pätiälän numerosta 050 563 7920 maanantaina 3.10.2022 klo 15.00-16.00.

Tehtävään valitulta edellytetään suostumusta huumeseulontaan, luottotietokyselyyn ja Suojelupoliisin henkilöturvallisuusselvitykseen (Turvallisuuslaki 726/2014).

Olemme läpivirtausrahasto

Työllisyysrahasto on ns. läpivirtausrahasto eli työttömyysvakuutusmaksut käytetään suoraan ja täysimääräisesti työttömyysetuuksien, koulutusetuuksien sekä palkka- ja eläketurvan rahoittamiseen.

 • esim. työttömyysturvaosuus menee saman tien työttömyyskassoille ja Kelaan, ja sieltä edelleen työttömille
 • esim. koulutusetuusosuus menee saman tien aikuiskoulutustuen saajille ja ammattitutkintostipendin saajille

Katso oheinen video, jossa käymme läpi Työllisyysrahaston rahavirrat.

Sivu päivitetty: 27.4.2020