Siirry suoraan sisältöön.

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto työnantajana

Hyvinvoiva henkilöstö ja työssä viihtyminen ovat meille tärkeitä asioita, joiden eteen teemme systemaattisesti töitä. Kiinnostavat työtehtävät, projektit ja sidosryhmäyhteistyömme tarjoavat monenlaisia kehittymismahdollisuuksia. Meitä on tällä hetkellä noin 150 hengen yhtenäinen joukkue ja tavoitteemme tekemisessämme ovat korkealla; haluamme olla ylivertaisia siinä mitä teemme.

Tahdomme uudistua ja olla edelläkävijä asiakaslähtöisessä palveluiden, toiminnan vaikuttavuuden ja tehokkuuden kehittämisessä. Toimintamme kehittäminen kulkee jatkuvasti ydintehtäviemme hoitamisen rinnalla. Tarjoamme monipuolisia asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtäviä työttömyysturvan ja aikuiskoulutusetuuksien palveluiden parissa.

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto tuo turvaa työn muutoksissa. Luomme yhteiskuntaan hyvinvointia ja vakautta rahoittamalla ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Edistämme palkansaajien ja yrittäjien osaamisen uudistamista aikuiskoulutusetuuksilla. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija.

Keräämiemme työttömyysvakuutusmaksujen yhteismäärä oli vuonna 2019 noin 2,6 miljardia euroa. Hallinnoimme lakisääteistä suhdannepuskuria ja sijoitamme siinä olevia varoja aktiivisesti sijoitusmarkkinoilla. Puskurissa olevan varallisuuden määrä oli vuoden 2019 lopussa noin 1,7 miljardia euroa.

 

Haluatko sinä olla tekemässä kanssamme tätä yhteiskunnallisesti tärkeää työtä? Otamme mielellämme vastaan myös avoimia hakemuksia.

Lähetä meille avoin hakemuksesi.

Työllisyysrahasto tuo turvaa työn muutoksissa. Olemme tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Luomme yhteiskuntaan hyvinvointia ja vakautta keräämällä työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan työttömyysturvaa. Edistämme palkansaajien ja yrittäjien osaamisen uudistamista aikuiskoulutusetuuksilla. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Lisätietoa meistä saat tutustumalla Työllisyysrahaston Vuosikertomukseen 2021 sekä Puolivuosikatsaukseen 2022. 

Nykyisen tehtävänhaltijan siirtyessä eläkkeelle haemme 

JOHTAJA, TALOUS JA RAHOITUS 

Tehtävässä vastaat Työllisyysrahaston Talous ja rahoitus -palvelualueesta ja toimit johtoryhmän jäsenenä. Vastuualueisiisi kuuluvat työttömyysetuuksien rahoituksen ja maksuvalmiuden varmistaminen, riittävän suhdannepuskurin turvaaminen ja maksuliikenteen operatiivinen toiminta sekä rahaston sijoitustoiminnan johtaminen. Haluamme talouden vastaavan liiketoiminnan tarpeita, niin ajatusmaailman, prosessien kuin järjestelmienkin osalta. Osallistut osaltasi tarvittavien muutosten suunnitteluun ja johtamiseen. Talouden ja rahoituksen tehtävien merkitys toiminnassamme on ratkaisevan tärkeää. Kehitämme nyt voimakkaasti Työllisyysrahaston sisäistä ja sen sidosryhmiä tukevaa Talouden ja rahoituksen toimintamallia ja järjestelmiä. 

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on 

 • vahva kokonaisvaltainen talous- ja rahoitusosaaminen 
 • hyvä kansantalouden kokonaisymmärrys 
 • sijoitustoiminnan vahva osaaminen ja hyvä pääomamarkkinoiden tuntemus. 
 • kykyä toimia rahaston talousyksikön asiantuntijoiden esihenkilönä 
 • hyvät viestinnän, vaikuttamisen ja verkostoitumisen taidot 
 • monipuolista kokemusta rahoitusjärjestelyistä ja sijoittamisesta 
 • kokemusta erilaisista raportointi- ja suunnittelujärjestelmistä sekä talouden järjestelmien uudistamishankkeista 
 • kehittymiskykyä ja intoa sekä kykyä viedä rahaston taloushallinnon tekemistä seuraavalle tasolle 
 • soveltuva korkeakoulututkinto ja kokemusta vastuullisista talousjohtamisen tehtävistä 

Arvostamme määrätietoisuutta, oma-aloitteisuutta ja pitkäjänteisyyttä sekä kykyä hahmottaa isoja kokonaisuuksia ja muutoksien vaikutuksia, kykyä viedä asioita tavoitteisiin saakka. 

Tervetuloa asiantuntijoiden joukkoon 

Tervetuloa asiantuntijoiden joukkoon monipuolisiin ja vastuullisiin tehtäviin. Olemme dynaaminen asiantuntijaorganisaatio, jossa toimitaan joukkueena ja jokaisen työpanoksella on merkitystä. Haluamme olla edelläkävijä digitaalisten asiakaslähtöisten palveluiden kehittämisessä. Visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija. Rahoitustehtävää varten hallinnoimme ja sijoitamme suhdannepuskurissa olevia varoja tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoiminnassamme painotetaan maksuvalmiutta, ennustettavuutta ja vakaata tuottoa. 

Työyhteisössämme vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Satsaamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen. Toimitilamme sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa. 

Yhteistyökumppanimme rekrytoinnissa on IMS Talent. Hae tehtävää 4.12.2022 mennessä lähettämällä hakemuksesi, CV:si ja palkkatoiveesi osoitteella kristian.afheurlin@imstalent.com. 

Olemme läpivirtausrahasto

Työllisyysrahasto on ns. läpivirtausrahasto eli työttömyysvakuutusmaksut käytetään suoraan ja täysimääräisesti työttömyysetuuksien, koulutusetuuksien sekä palkka- ja eläketurvan rahoittamiseen.

 • esim. työttömyysturvaosuus menee saman tien työttömyyskassoille ja Kelaan, ja sieltä edelleen työttömille
 • esim. koulutusetuusosuus menee saman tien aikuiskoulutustuen saajille ja ammattitutkintostipendin saajille

Katso oheinen video, jossa käymme läpi Työllisyysrahaston rahavirrat.

Sivu päivitetty: 27.4.2020