Siirry suoraan sisältöön.

Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto työnantajana

Hyvinvoiva henkilöstö ja työssä viihtyminen ovat meille tärkeitä asioita, joiden eteen teemme systemaattisesti töitä. Kiinnostavat työtehtävät, projektit ja sidosryhmäyhteistyömme tarjoavat monenlaisia kehittymismahdollisuuksia. Meitä on tällä hetkellä noin 150 hengen yhtenäinen joukkue ja tavoitteemme tekemisessämme ovat korkealla; haluamme olla ylivertaisia siinä mitä teemme.

Tahdomme uudistua ja olla edelläkävijä asiakaslähtöisessä palveluiden, toiminnan vaikuttavuuden ja tehokkuuden kehittämisessä. Toimintamme kehittäminen kulkee jatkuvasti ydintehtäviemme hoitamisen rinnalla. Tarjoamme monipuolisia asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtäviä työttömyysturvan ja aikuiskoulutusetuuksien palveluiden parissa.

Avoimet työpaikat

Työllisyysrahasto tuo turvaa työn muutoksissa. Luomme yhteiskuntaan hyvinvointia ja vakautta rahoittamalla ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Edistämme palkansaajien ja yrittäjien osaamisen uudistamista aikuiskoulutusetuuksilla. Asiakkaitamme ovat työnantajat, yrittäjät sekä palkansaajat Suomessa. Visiomme on olla ylivertainen sosiaaliturvan toimeenpanija.

Keräämiemme työttömyysvakuutusmaksujen yhteismäärä oli vuonna 2019 noin 2,6 miljardia euroa. Hallinnoimme lakisääteistä suhdannepuskuria ja sijoitamme siinä olevia varoja aktiivisesti sijoitusmarkkinoilla. Puskurissa olevan varallisuuden määrä oli vuoden 2019 lopussa noin 1,7 miljardia euroa.

 

Haluatko sinä olla tekemässä kanssamme tätä yhteiskunnallisesti tärkeää työtä? Otamme mielellämme vastaan myös avoimia hakemuksia.

Lähetä meille avoin hakemuksesi.

Haemme Talouden ja rahoituksen laskutukseen

laskutusasiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 2.5-28.10.2023. Kyseessä on vuorotteluvapaasijaisuus.

Kuvaus työtehtävistä 

Tehtäviin kuuluvat vakuutusmaksujen asiakaspalvelun palveluasiantuntijoiden tukeminen, kouluttaminen ja perehdyttäminen, vaativimpien sisältökysymysten ratkaiseminen, prosessien ja järjestelmien kehittäminen sekä laskutuksen ja vapaaehtoisen perinnän sovitut erilliskäsittelytehtävät. Avoinna olevassa tehtävässä on hyötyä myös reskontrajärjestelmäosaamisesta, koska tehtävään kuuluu tuotannonvalvontaa ja häiriöiden selvitystehtäviä tarvittaessa.  Lisäksi työskentelet osan viikosta työttömyysvakuutusmaksujen asiakaspalvelutehtävissä vastaten asiakkaidemme tiedusteluihin puhelimitse ja sähköpostitse.

Sovit tehtävään, jos sinulla on:

 • soveltuva kaupallinen koulutus (esim. merkonomi, tradenomi)
 • aiempaa kokemusta laskutuksesta ja/tai vapaaehtoisesta perinnästä
 • hyvät tiimityötaidot
 • tarkka, ripeä ja itseohjautuva työskentelyote
 • kyky omaksua uusia asioita nopeasti

Lisäksi odotamme sinulta:

 • asiakaslähtöistä ja ratkaisukeskeistä toimintatapaa
 • aktiivista asennetta itsesi ja muiden kehittämisessä
 • sujuvaa suullista ja kirjallista viestintää
 • hyvää kielitaitoa (suomi, englanti). Ruotsinkielen taito katsotaan eduksi.

Liity joukkoon

Tervetuloa ammattilaisten joukkoon mielenkiintoisiin ja monipuolisiin asiantuntijatehtäviin mukavaan työympäristöön, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittyä. Työyhteisössämme vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Vaikka työtehtävässä onnistuminen edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, on tiimin ja työyhteisön tuki aina saatavillasi. Suunnitelmallinen perehdytys työhön on meille sydämen asia. Panostamme vahvasti henkilöstön työkykyyn ja hyvinvointiin. Toimitilamme sijaitsevat Helsingissä.

Näin haet

Jos haluat kysyä lisää tehtävästä tai työskentelystä meillä, laskutuspäällikkö Laura Repo vastaa mielellään kysymyksiisi. Voit soittaa Lauralle numeroon 040 455 1504 keskiviikkona 15.3.2023 klo 14-15, perjantaina 17.3.2023 klo 12-13 tai keskiviikkona 22.3.2023 klo 13-14.

Huomioithan, että tehtävään voidaan palkata vain vuorotteluvapaalain mukaiset ehdot täyttävä työtön työnhakija. Lisätietoa: https://toimistot.te-palvelut.fi/vuorotteluvapaa.

Hae tehtävää ma 27.3.2023 mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

Tehtävään valitulta edellytetään suostumusta huumeseulontaan ja luottotietokyselyyn.

Haemme Talouden ja rahoituksen laskutukseen

Palveluasiantuntijoita vakuutusmaksujen asiakaspalveluun määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.5.-30.9.2023.   

Kuvaus työtehtävistä 

Palveluasiantuntijana toimit osana Työllisyysrahaston talouden ja rahoituksen palvelualuetta. Tehtävässä työskennellään työttömyysvakuutusmaksuihin liittyvien mielenkiintoisten tehtävien parissa tiimissä, jossa vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki.  

Työtehtäviisi kuuluvat monikanavainen neuvonta- ja asiakaspalvelutyö työttömyysvakuutusmaksujen asiakaspalvelussa sekä mahdollisesti maksujen määräämiseen ja laskutukseen liittyvät käsittelytehtävät. Palvelukanavina ovat puhelin, sähköposti ja sähköinen asiointipalvelu. Katsomme eduksi aiemman asiakaspalvelukokemuksen ja mahdollisen laskutus- ja perintäasioiden tuntemuksen. Näitä tärkeämpää on kuitenkin oikea asenne ja voit hyvin olla esimerkiksi kaupallisen alan opiskelija.

Sovit tehtävään, jos:

 • sinulla on kykyä ja halua toimia osana tiimiä
 • työskentelyotteesi on tehokas ja itseohjautuva
 • omaksut uusia asioita nopeasti
 • olet soveltuvan alan opiskelija tai sinulla on jo esim. kaupallisen alan koulutus.

Lisäksi odotamme sinulta:

 • asiakaslähtöistä toimintatapaa ja halua palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla
 • sujuvaa kirjallista viestintää
 • hyviä tietoteknisiä taitoja 
 • hyvää kielitaitoa (suomi, englanti). Ruotsinkielen taito katsotaan isoksi eduksi.

Liity joukkoon

Tervetuloa ammattilaisten joukkoon mielenkiintoisiin ja monipuolisiin asiantuntijatehtäviin mukavaan työympäristöön, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittyä. Työyhteisössämme vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Vaikka työtehtävässä onnistuminen edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, on tiimin ja työyhteisön tuki aina saatavillasi. Suunnitelmallinen perehdytys työhön on meille sydämen asia. Panostamme vahvasti henkilöstön työkykyyn ja hyvinvointiin. Toimitilamme sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa. Hybridityöskentelymallimme mahdollistaa osittaisen etätyöskentelyn.

Näin haet

Jos haluat kysyä lisää tehtävästä tai työskentelystä meillä, laskutuspäällikkö Laura Repo vastaa mielellään kysymyksiisi. Voit soittaa Lauralle numeroon 040 455 1504 maanantaina 27.3.2023 klo 15-16, keskiviikkona 29.3.2023 klo 15-16 tai maanantaina 3.4.2023 klo 10-11.

Hae tehtävää 10.4.2023 mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Mainitsethan hakemuksessasi myös palkkatoiveesi. Aloitamme haastattelut videohaastatteluilla jo hakuaikana, joten haethan paikkaa nopeasti.

Tehtävään valitulta edellytetään suostumusta huumeseulontaan ja luottotietokyselyyn.

 

Töissä rahastossa

Työllisyysrahastossa työskentelee asiantuntijoita useilla eri taustoilla ja ammattinimikkeillä. Tutustu rahastolaisiimme ja heidän urapolkuihinsa.

Olemme läpivirtausrahasto

Työllisyysrahasto on ns. läpivirtausrahasto eli työttömyysvakuutusmaksut käytetään suoraan ja täysimääräisesti työttömyysetuuksien, koulutusetuuksien sekä palkka- ja eläketurvan rahoittamiseen.

 • esim. työttömyysturvaosuus menee saman tien työttömyyskassoille ja Kelaan, ja sieltä edelleen työttömille
 • esim. koulutusetuusosuus menee saman tien aikuiskoulutustuen saajille ja ammattitutkintostipendin saajille

Katso oheinen video, jossa käymme läpi Työllisyysrahaston rahavirrat.

Sivu päivitetty: 15.3.2023