Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahasto turvaa perustoimintonsa myös koronavirustilanteessa

UUTINEN 13.3.2020 14.29

Työllisyysrahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan mm. työttömyysturvaa ja aikuiskoulutusetuuksia. Työllisyysrahasto huolehtii toiminnan jatkuvuudesta myös poikkeustilanteessa. Olemme varautuneet turvaamaan perustoimintomme koronavirustilanteessa.

Ensisijaisesti turvaamme lakisääteiset perustehtävämme: työttömyysvakuutusmaksujen kerääminen, työttömyysturvan rahoittaminen ja aikuiskoulutusetuuksien rahoittaminen. Varmistamme, että meillä on koko ajan hyvä maksuvalmius, jotta etuuksien rahoitus työttömyyskassoille, Kelalle, Eläketurvakeskukselle ja aikuiskoulutusetuuksien saajille voidaan toteuttaa normaalisti. Jos meille tulisi pitkäaikainen ja laaja sairaustilanne, saattaisi muissa palveluissamme tulla käsittelyaikoihin viivettä tai tekisimme palvelukanavamuutoksia.

Olemme varautuneet toiminnassamme ohjeistuksen lisäksi mm. varahenkilöjärjestelyillä ja lisäämällä eri palvelualueiden osaamista, jotta palveluasiantuntijamme voivat joustavasti työskennellä useassa eri käsittelytehtävässä. Olemme myös lisänneet etätyömahdollisuuksia, jotta tehtävät eivät ole paikkariippuvaisia. Suhtaudumme tilanteeseen vakavasti, mutta rauhallisesti.

Seuraamme tilannetta ja teemme tarvittaessa lisää toimenpiteitä. Tiedotamme mahdollisista palvelumuutoksista verkkosivuillamme sekä Twitterissä. Asiakasvaikutuksista päivitämme tietoa myös LinkedIniin.