Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Valtuuksien antaminen työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalveluun

UUTINEN 4.2.2019 10.00

Työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Asiointipalvelua suositellaan käytettävän Chrome-selaimella.

Jos haluat asioida jonkun yrityksen puolesta, valitse Asioi yrityksen puolesta. Jonka jälkeen näet listan niistä yrityksistä, joiden asioiden hoitamiseen sinulla on valtuudet.

Jos et löydä etsimääsi yritystä, varmista, että sinulla on valtuudet kunnossa.

  • Yritysten ja yksityishenkilöiden osalta valtuudet hoidetaan Suomi.fi-palvelussa
  • Yhdistykset, säätiöt, kunnat, seurakunnat, oppilaitokset, elinkeinoyhtymät, kuolinpesät, julkiset viranomaiset ja ulkomaiset yritykset hoitavat uusien valtuuksien tekemisen Katso-palvelun kautta.
  • Yrityksen nimenkirjoitusoikeuden haltijan pitää valtuuttaa myös itsensä.

Huomaathan, että työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalveluun ei voi kirjautua Katso-tunnuksilla, mutta tieto Katso-palvelussa annetuista valtuuksista siirtyy asiointipalveluun.

Valtuuksien antaminen Suomi.fissä yrityksille ja yksityishenkilöille

Jos haluat antaa valtuudet työttömyysvakuutusmaksujen hoitamiseen yrityksen puolesta jollekin toiselle henkilölle tai yritykselle, kirjaudu Suomi.fi-palveluun.

Kirjauduttuasi palveluun vaihda käyttäjärooliksi Asioi yrityksen puolesta. Yrityksen valtuudet voi antaa vain nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö.


Klikkaamalla kohtaa Lisää uusi valtuutus, voit antaa valtuuksia haluamillesi tahoille.


Valtuuden tyypiksi valitaan Valtuus.

Valittuasi valtuuden osapuolet ja voimassaolon pääset valitsemaan valtuuden sisällön.

Valtuuden sisällöksi valitaan Työ ja työttömyys -otsikon alta Työttömyysvakuutusmaksutietojen ylläpito.


Tilitoimistojen antaessa työntekijöilleen valtuuden hoitaa asiakasyritysten asioita tulee valtuuden tyypiksi valita Edustamisvaltuus.

Lisätietoja:
Valtuuksien antaminen yrityksen nimissä.
Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta?
Miten annan yrityksenä valtuuden toiselle yritykselle?


Valtuuksien antaminen Katso-palvelussa

Yhdistykset, säätiöt, kunnat, seurakunnat, oppilaitokset, elinkeinoyhtymät, kuolinpesät, julkiset viranomaiset ja ulkomaiset yritykset hoitavat uusien valtuuksien tekemisen Katso-palvelun kautta.

Huomaathan, että työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalveluun ei voi kirjautua Katso-tunnuksilla, mutta tieto Katso-palvelussa annetuista valtuuksista siirtyy asiointipalveluun.

Henkilö, jolle on Katso-palvelussa annettu valtuus organisaation työttömyysvakuutusmaksuasioiden hoitamiseen, kirjautuu asiointipalveluun pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.