Vastuunrajoitus

Tällä verkkosivustolla annetut tiedot eivät ole arvopapereita koskeva myyntitarjous Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa, Hongkongissa, Japanissa, Singaporessa tai missään muussa maassa, jossa tällainen tarjous olisi vastoin lakia. Arvopapereita ei ole rekisteröity eikä rekisteröidä Yhdysvaltain arvopaperilain (US Securities Act of 1933) mukaisesti, eikä arvopapereita voida suoraan eikä välillisesti tarjota tai myydä Yhdysvalloissa taikka Yhdysvaltain arvopaperilain Regulation S -säännöksessä määritellyille yhdysvaltalaisille henkilöille (US persons) tai tällaisten henkilöiden lukuun.

Mitään tällä verkkosivustolla ei pidä tulkita kehotukseksi tai tarjoukseksi myydä tai ostaa Työllisyysrahaston liikkeeseen laskemia arvopapereita. Työllisyysrahasto antaa tällä verkkosivustolla esitetyt tiedot vilpittömässä mielessä ja ainoastaan tiedoksi.

Siirry suoraan sisältöön.
Pörssitiedote

Työllisyysrahaston hallitus esittää työttömyysvakuutusmaksujen korotusta

PÖRSSITIEDOTE 24.8.2021 12.00

Pörssitiedote 
Työllisyysrahasto 
24.8.2021 klo 12.00

Työllisyysrahaston hallitus on päättänyt kokouksessaan 24.8.2021 esittää rahaston hallintoneuvostolle työttömyysvakuutusmaksujen korotusta vuodelle 2022. 

Työttömyysvakuutusmaksun kokonaismaksua korotetaan 0,2 prosenttiyksikköä.  

Työnantajan keskimääräinen maksu nousisi 0,1 prosenttiyksikköä ja työntekijöiden maksu nousisi 0,1 prosenttiyksikköä. Näin ollen työnantajan keskimääräinen työttömyysvakuutusmaksu olisi 1,51 prosenttia ja työntekijän maksu 1,50 prosenttia palkkasummasta vuonna 2022. 

Työnantajan alempi maksu olisi esityksen mukaan 0,50 prosenttia palkkasummasta (työnantajan maksama palkkasumma enintään noin 2,2 miljoonaa euroa vuodessa) ja ylempi maksu 2,05 prosenttia (palkkasumman 2,2 miljoonaa euroa ylittävältä osalta). Tänä vuonna edellä mainitut prosentit ovat 0,50 ja 1,90. 

Esitys työttömyysvakuutusmaksuista pohjautuu Työllisyysrahaston ennusteeseen, jonka pohjalta on laadittu myös rahaston talousarvio vuodelle 2022. Ennusteessa otetaan huomioon muun muassa rahoitettavien etuuksien määrä ja muut rahaston menot tulevana vuotena. 

- Koronapandemian aiheuttama työttömyysmenojen suuri kasvu on vaikuttanut Työllisyysrahaston talouteen merkittävästi. Rahaston vastuulla olevat menot ovat edelleen koholla koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna. Kasvaneiden menojen kattamiseksi käytämme suhdannepuskuria ja viime vuonna otettua lainaa. Maltillinen korotus työttömyysvakuutusmaksuihin varmistaa maksuvalmiutemme ja työttömyysturvan rahoituksen myös ensi vuodelle. Vuoden 2022 talousarviomme perustuu 7,1 prosentin työttömyysasteeseen, kertoo Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki

Suomalaisen palkansaajan säännöllisen työajan mediaanipalkka yksityisellä sektorilla oli 3 435 euroa kuukaudessa vuonna 2020. Esitetyn korotuksen mukaan mediaanipalkan verran ansaitseva työntekijä maksaisi työttömyysvakuutusmaksuja 618,30 euroa vuodessa (51,53 euroa kuukaudessa), mikä on 41,22 euroa (3,44 euroa kuukaudessa) enemmän kuin vuonna 2021. 

Työllisyysrahaston hallintoneuvosto päättää esityksestä kokouksessaan torstaina 26. elokuuta. Tämän jälkeen Työllisyysrahasto antaa esityksensä sosiaali- ja terveysministeriölle, ja eduskunta vahvistaa lopulliset maksut syksyllä. Työttömyysvakuutusmaksujen taso säädetään vuosittain lailla. 

 
Helsingissä 24. päivänä elokuuta 2021 
Työllisyysrahasto 
Tapio Oksanen 
Johtaja, Talous ja rahoitus 

 
Lisätietoja: 
Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki, 040 522 3614 
Työllisyysrahaston hallituksen puheenjohtaja Vesa Rantahalvari, 040 544 4609 (maksujen taso)  
 

Jakelu: 
NASDAQ OMX Helsinki 
Tiedotusvälineet 
www.tyollisyysrahasto.fi 

 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta Työllisyysrahasto

Työllisyysrahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan mm. työttömyysturvaa ja edistetään palkansaajien osaamisen kehittämistä aikuiskoulutusetuuksilla. Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää.

Liitteet