Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Asiointipalvelussa voit asioida nopeasti ja tietoturvallisesti

UUTINEN 9.5.2023 10.00

Työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalvelu on nopein, vaivattomin ja tietoturvallisin tapa hoitaa työttömyysvakuutusmaksuasiointia. Asiointipalvelussa voit esimerkiksi lähettää Työllisyysrahastolle viestejä, nähdä ja lukea työttömyysvakuutusmaksupäätökset ja -laskut, tarkastella tulorekisteriin ilmoitettuja työttömyysvakuutusmaksujen alaisia palkkatietoja sekä päivittää yhteys-, laskutus- tai tilinumerotiedot. Asiointipalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Jos haluat esimerkiksi tilitoimiston edustajana asioida toisen yrityksen puolesta, tulee sinut olla valtuutettu hoitamaan heidän työttömyysvakuutusmaksuasioitaan. Valtuudet asiointiin haetaan Suomi.fi-palvelussa.

Kun työnantaja tai yrittäjä hakee valtuuksia esimerkiksi tilitoimiston edustajalle tai muulle asioitaan hoitavalle taholle, tulee valtuutettavalle valita Työttömyysvakuutusmaksujen ylläpito -rooli. Tämä löytyy Suomi.fi -palvelusta asiakaskategoriasta Työ ja Työttömyys. Tarkemmat ohjeet valtuuttamiseen löydät osoitteesta https://www.suomi.fi/valtuudet.

Kun valtuudet ovat kunnossa, voit hoitaa työttömyysvakuutusmaksuasioita esimerkiksi asiakasyrityksen puolesta työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalvelussa. Asiointipalveluun kirjautumisen jälkeen valitset, haluatko asioida yksityishenkilönä, henkilön puolesta vai yrityksen puolesta. Kun valitset asioinnin yrityksen puolesta, näet seuraavaksi listan kaikista yrityksistä, joiden puolesta sinulla on oikeus hoitaa heidän työttömyysvakuutusmaksuasioitaan. Valitse listasta se yritys, kenen asioita haluat tänään hoitaa ja jatka asiointipalveluumme.