Varoitus!

Hakemusruuhkan purkamiseksi aikuiskoulutusetuuksien puhelinpalvelu on suljettu poikkeuksellisesti maanantaisin 21.9., 28.9., 5.10., 12.10., 19.10. ja 26.10. Muina arkipäivinä palvelemme normaalisti. Katso, löydätkö vastauksen kampanjasivulta osoitteesta tyollisyysrahasto.fi/etuusinfo 

Huomio!

Aikuiskoulutusetuushakemusten käsittely sekä aikuiskoulutusetuuksien asiakaspalvelu on ruuhkautunut. Olemme saaneet runsaasti kysymyksiä hakijoilta lakimuutokseen liittyen, jonka vuoksi puhelinpalvelussamme on paikoittain ruuhkaa. 

Teemme parhaamme, jotta hakemukset saadaan käsiteltyä mahdollisimman nopeasti. Katso, löydätkö vastauksen kysymykseesi täältä: tyollisyysrahasto.fi/etuusinfo.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Etuustiedot ilmoitetaan tulorekisteriin vuodesta 2021 alkaen

UUTINEN 28.5.2019 14.00

Valtiovarainministeriö alkaa valmistella lakimuutoksia, jotka lykkäisivät tulorekisterin laajentamista eläkkeiden ja etuuksien osalta vuoteen 2021. Palkkatietojen käyttäjäjoukko laajenisi kuitenkin suunnitellusti ensi vuonna.

Työllisyysrahasto pääsee hyödyntämään tulorekisterin työsuhde- ja palkkatietoja aikuiskoulutusetuuksien käsittelyssä vuonna 2020. Aikuiskoulutustukea hakevalle tämä tarkoittaa, ettei hänen pääsääntöisesti enää ensi vuonna tarvitse toimittaa Työllisyysrahastolle palkkatietoja.

Etuustietojen käyttöönotto tulorekisterissä siirtyisi vuodella. Työllisyysrahasto ja muut etuuksien myöntäjät alkaisivat ilmoittaa etuustietoja tulorekisteriin vuodesta 2021 alkaen. Asiakkaalle tämä ei aiheuttaisi muutoksia aikuiskoulutusetuuksien hakemisessa.

Uuden aikataulun mukaan tulorekisteriä laajennettaisiin seuraavasti:

  • Vuonna 2020: Tulotietojen käyttäjien joukko laajenee niin, että mukaan tulevat muun muassa työttömyyskassat, ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskukset), aluehallintovirastot, vakuutusyhtiöt, kunnat ja Tilastokeskus.
  • Vuonna 2021: Tietosisältö laajenisi niin, että mukaan tulisivat eläkkeet ja etuudet.

Alkuvuoden kokemukset tulorekisteristä ovat osoittaneet, että edessä on enemmän työtä kuin oli ennakoitu.

”Kyseessä on niin iso muutos, että se olisi hyvä jakaa kahteen osaan. Näin varmistaisimme, että kaikki toimii kitkattomasti laajennusten jälkeenkin. Lisäksi tarvitsisimme tänä vuonna lisää aikaa työnantajien neuvontaan”, sanoo hankepäällikkö Arto Leinonen valtiovarainministeriön tiedotteessa.

Lue lisää:

Valtiovarainministeriön tiedote 28.5.2019
Verohallinnon tiedote 28.5.2019