Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahasto on liittynyt avoimuusrekisteriin

UUTINEN 9.4.2024 9.00

Työllisyysrahasto on liittynyt avoimuusrekisteriin, johon ilmoitetaan eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvasta vaikuttamistoiminnasta. Rahaston lakisääteisinä tehtävinä ovat muun muassa työttömyysvakuutusmaksujen kerääminen, työttömyys- ja palkkaturvan rahoitus, ansiosidonnaiselta päiväraha-ajalta ja aikuiskoulutustukiajalta kertyvän työeläkkeen rahoitus sekä omavastuu- ja muutosturvamaksun periminen. 

Avoimuusrekisterin tavoitteena on parantaa päätöksenteon läpinäkyvyyttä, torjua epäasiallista vaikuttamista sekä vahvistaa kansalaisten luottamusta valtionhallintoon ja demokratiaan.  Avoimuusrekisteriin ilmoitetaan muun muassa vaikuttamisen aihe, vaikuttamisen tapa sekä vaikutuksen kohteen organisaatio tai nimitietoja. 

Ensimmäiset toimintailmoitukset tehdään avoimuusrekisteriin ensi kesänä heinä-elokuun aikana. Ensimmäisellä kerralla rekisteriin ilmoitetaan kuitenkin poikkeuksellisesti vain huhti–kesäkuun toiminnasta. Jatkossa tiedot ilmoitetaan puolen vuoden välein, kaksi kertaa vuodessa. 

Valtiontalouden tarkastusvirasto toimii avoimuusrekisterin rekisterinpitäjänä ja valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista. Ilmoitukset ovat vapaasti luettavissa osoitteessa https://avoimuusrekisteri.fi

Kategoriat: Työllisyysrahasto