Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahasto siirtää IT-palvelut Netoxille

UUTINEN 15.6.2020 9.15

Työllisyysrahasto ja Netox Oy ovat allekirjoittaneet liikkeen luovutussopimuksen maanantaina 15.6.2020. Sopimuksen myötä Työllisyysrahaston IT-tiimistä siirtyy kolme järjestelmäasiantuntijaa Netoxin työntekijöiksi.

Työllisyysrahasto toteutti markkinakartoituksen IT-peruspalveluista syksyllä 2019. Tällä varmistettiin, että IT-peruspalvelut voidaan hankkia kokonaispalveluna ja Työllisyysrahaston tavoittelemat hyödyt ovat saavutettavissa. ​Julkinen hankintakilpailutus toteutettiin kartoituksen perusteella kevätkaudella 2020. Yhtenä osa-alueena kilpailutuksessa arvioitiin toimittajien HR-prosesseja.

- Netox vakuutti hankintaprosessin aikana ja uskon, että löysimme meille sopivan kumppanin. Netoxin mutkaton ja ihmisläheinen ote sai minut luottamaan, että Työllisyysrahastosta siirtyvät henkilöt viihtyvät Netoxin työyhteisössä, kertoo Työllisyysrahaston jatkuvien palveluiden ja lakiasioiden johtaja Virpi Halme.

- Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Työllisyysrahaston järjestelmäasiantuntijat osaksi asiantuntijatiimiämme vahvistamaan osaamistamme entisestään. Koko työyhteisömme on valmis tukemaan siirtyviä asiantuntijoita muutoksessa ja uskomme, että voimme tarjota mukavan työyhteisön monipuolisten IT-palveluiden parissa, jatkaa Netoxin toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi.

Ulkoistuksen tavoitteena on varmistaa Työllisyysrahaston ydintoimintojen jatkuvuus, IT-palveluiden kehittäminen ja skaalautuminen sekä kustannusten hallittavuus.

Netox Oy tulee toimittamaan Työllisyysrahastolle palvelin-, kapasiteetti- ja hallintapalvelut, loppukäyttäjäpalvelut sekä niihin liittyvät tukipalvelut, ylläpitopalvelut, häiriön ja ongelmanratkaisun sekä vian korjauksen ja muut tarvittavat palvelut.

- Työllisyysrahaston suunnitelmissa on siirtyä IT-infrastruktuuriin, joka kehittyy ja muuntuu tarpeidemme mukaisesti, Halme sanoo.

Työllisyysrahaston ja Netoxin sopimus astuu voimaan heti ja liiketoimintasiirron osalta 1.7.2020. Hankinnassa käytetty vertailuhinta on yhteensä 2 670 000 € neljän vuoden aikana.