Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työllisyysrahasto muuttaa Helsingin Ruoholahteen vuodenvaihteessa 2021 - 2022

UUTINEN 1.2.2021 12.30

Vuoden 2022 alusta lähtien Työllisyysrahaston toimitilat tulevat sijaitsemaan Ruoholahden metroaseman välittömässä läheisyydessä osoitteessa Itämerenkatu 11-13, Helsinki.

Työllisyysrahastolla on ollut jo pidempään käynnissä työympäristöprojekti, jossa on kartoitettu rahaston henkilöstön kanssa työn tekemisen tapoja, työtilojen käyttöä ja työn muuttumista. Kokonaisnäkemystä on tarkennettu myös korona-vuoden tuottaman laajamittaisen onnistuneen etätyöskentelyn myötä.

- Halusimme, että Työllisyysrahaston tuleva työympäristö edistää yhteisöllisyyttä ja joustaa työntekijän ja työn tarpeiden mukaan. Tiloissa on hyvä tehdä työtä, palvella asiakkaita ja onnistua yhdessä, johtaja Virpi Halme kiteyttää ja jatkaa.

- Työn muutos tuo tarpeita avoimuudelle, joustavuudelle ja verkostomaiselle tekemiselle. Tilojen tulee tukea tehokasta ja tuloksellista työskentelyä, olipa työn muoto mikä tahansa työpäivän aikana. Kartoitustemme mukaan todennäköisesti työskentelemme jatkossa yhä enemmän hybridimallilla. Toimistolla työn tekemiselle tuo lisäarvoa vuorovaikutusmahdollisuus ja työpajamainen työskentely.

Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. Rahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan mm. työttömyysturvaa ja aikuisopiskelijan etuuksia. Työympäristön pitää täyttää toiminnan laadun huomioivat turvallisuus- ja tietoturvavaatimukset.

- Keskeiset päätöksentekokriteerimme olivat tilojen toimivuus, turvallisuus ja tarkoituksenmukaisuus. Ratkaisun piti olla kokonaistaloudellinen. Julkisena toimijana haluamme varmistaa, että käytämme yhteisiä varoja vastuullisesti. Henkilöstö on osallistunut kartoituksiin aktiivisesti. Uskon, että tulevat tilamme ovat meille toimivat ja viihtyisät, Virpi Halme sanoo.

Työllisyysrahasto on hankintalain mukainen hankintayksikkö. Työllisyysrahaston vuokralaisedustajana kilpailutettuna kumppanina projektissa toimii Newsec. Toimitilavaihtoehtoja sekä kartoitettiin että arvioitiin laajasti nykyinen tila huomioiden ja kohteet kilpailutettiin. Itämerenkatu 11-13 toimitilat omistaa työeläkeyhtiö Varma.


Lisätietoja:
Johtaja Virpi Halme
virpi.halme@tyollisyysrahasto.fi
041 533 1376

Kategoriat: Työllisyysrahasto