Huomio!

Aikuiskoulutusetuuksien puhelinpalvelu on suljettu kesäperjantaisin 21.6., 28.6., 5.7., 12.7., 19.7. ja 26.7. Muina päivinä palvelemme normaalisti kello 9-15 välillä.

Aikuiskoulutusetuudet lakkauttava laki on tullut voimaan 1.6.2024 ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivun.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Varo Työllisyysrahaston nimissä lähetettyjä tietojenkalasteluviestejä

UUTINEN 7.2.2024 12.00

Työllisyysrahaston nimissä on lähetetty tietojenkalasteluviestejä. Viestit saattavat muistuttaa aitoja sähköpostiviestejä, joita lähetämme asiakkaillemme tai näiden työnantajille. Tietojenkalasteluviesti sisältää haitallisen linkin, jonka kautta rikollinen voi saada sähköpostitilin haltuunsa ja käyttää sitä petoksiin sekä uusien tietojenkalasteluviestien lähettämisen edelleen.

Tietojemme mukaan rahaston nimissä lähetettyjä huijausviestejä on viime aikoina liikkunut ainakin koulutus- ja kuntasektorilla. Tietojenkalasteluviestejä on saatettu lähettää Työllisyysrahaston nimissä myös sellaisille vastaanottajille, jotka eivät ole itse olleet tekemisissä kanssamme.

Näin varmistat sähköpostin aitouden:

Jos olet saanut Työllisyysrahaston nimissä mielestäsi epäilyttävän sähköpostin, voit varmistaa sen aitouden tarkistamalla, mistä osoitteesta viesti on lähetetty ja mihin osoitteeseen viestissä oleva linkki vie. Linkin osoitteen voit tarkistaa viemällä kursorin linkin päälle, jolloin osoite tulee näkyviin.

Lähetämme luottamukselliset viestit sähköpostiosoitteesta no-reply@tyollisyysrahasto.fi. Lisäksi aidossa viestissä oleva Avaa viesti -linkki vie osoitteeseen, jonka alkuosa on muotoa https://secure.tyollisyysrahasto.fi. Mikäli lähettäjä on muu kuin no-reply@tyollisyysrahasto.fi tai linkki vie eri osoitteeseen, kyseessä saattaa olla tietojenkalasteluviesti.

Jos näiden tarkistusten jälkeen viestin aitoudesta jää epäselvyyttä, voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 075 757 0505. 

Emme ole löytäneet viitteitä siitä, että lähetettyjä huijausviestejä olisi peräisin Työllisyysrahaston omista järjestelmistä. 

Jos epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi, toimi näin:

  • Ilmoita epäilystäsi meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjaamo(a)tyollisyysrahasto.fi. Lähetä luottamuksellisia tietoja sisältävät sähköpostiviestit suojatulla yhteydellä Kirjoita viestin otsikoksi Ilmoitus tietojenkalasteluviestistä. Muista antaa ilmoituksessasi yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä asian selvittämiseksi.
  • Ota mahdollisuuksien mukaan talteen näyttökuvia ja viestejä epäiltyyn huijaukseen liittyen. Ne auttavat meitä selvittämään asiaa nopeammin.
  • Jos klikkasit huijauslinkkiä ja käytit pankkitunnuksiasi missään vaiheessa, ilmoita asiasta viipymättä pankkiisi.
  • Tee tarvittaessa myös rikosilmoitus poliisille, jos epäilet tietojesi joutuneen vääriin käsiin.
Kategoriat: Työllisyysrahasto