Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Varo Työllisyysrahaston nimissä lähetettyjä valelaskuja

UUTINEN 8.2.2023 14.00

Työllisyysrahaston nimissä on lähetetty valelaskuja työnantajille ja yrittäjille. Rahastolle on tullut ilmoitus ainakin yhdestä valelaskusta, jossa vastaanottajaa yritettiin saada maksamaan työttömyysvakuutusmaksuja valelaskun tekijälle. Valelaskuja on saatettu lähettää työnantajille ja yrittäjille riippumatta siitä, ovatko he olleet aikaisemmin Työllisyysrahaston asiakkaita.  

Näin varmistat laskun aitouden 

Jos olet saanut Työllisyysrahaston nimissä mielestäsi epäilyttävän laskun, voit varmistaa sen aitouden helpoiten työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalvelumme kautta. Jos sinun ei ole mahdollista tarkastaa laskun aitoutta asiointipalvelumme kautta, voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse vakuutusmaksut@tyollisyysrahasto.fi tai soittamalla 075 757 0500.  

Huomioithan, että Työllisyysrahasto ei pääsääntöisesti lähetä laskuja suoraan sähköpostin välityksellä. Jos olet saanut meiltä laskun suoraan sähköpostiisi, voi kyseessä olla valelasku. Rahasto lähettää aidot työttömyysvakuutusmaksuja koskevat laskut vain verkkolaskuna, e-laskuna tai paperisena postitse.  

Jos olet Työllisyysrahaston aikaisempi asiakas ja kyseessä on toistuva työttömyysvakuutusmaksuja koskeva lasku, voit myös tarkistaa, onko laskun tilinumero sama kuin aiemmissa laskuissa. Jos tilinumerot eivät täsmää, voi kyseessä olla valelasku.