Huomio!

Hallituksen esitys aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta on annettu eduskunnalle ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivua esimerkiksi syksyn 2024 alkavien opintojen osalta.

Siirry suoraan sisältöön.

Ammattitutkintostipendin työhistorialaskuri

Ammattitutkintostipendin työhistorialaskurilla voit laskea vain palkkatyöstä saatuun ansioon perustuvan työhistoriasi määrän alkaen vuodesta 2007. Voit saada ammattitutkintostipendin, jos olet ollut työelämässä vähintään viisi vuotta.

Laskelma on käyttäjän antamiin tietoihin perustuva suuntaa-antava arvio, joka ei sido Työllisyysrahastoa. Jos laskurin ilmoittama työhistoria on yhteensä hieman alle tai yli vaaditun viiden vuoden, suosittelemme silti tekemään ammattitutkintostipendihakemuksen, jossa työhistoria lasketaan tarkasti.

Tutustu tarkemmin ammattitutkintostipendin saamisedellytyksiin.

Ohjeet laskurin käyttöön

  • Tarvitset laskuria varten työeläkeotteesi, jonka voit ladata tarvittaessa Eläketurvakeskuksen verkkosivuilta.
  • Valitse laskurista vuosi. Merkitse vuoden palkkasumma Jos sinulla on ollut vuoden aikana vain yksi työsuhde, näet palkkasumman suoraan työeläkeotteeltasi. Jos sinulla on ollut useampia työnantajia, laske eri työnantajilta saamasi tulot yhteen. ja paina Laske.
  • Paina lisää palkkavuosi ja toista sama kuin edellä jokaista vuotta kohden.
  • Kun olet syöttänyt kaikki vuodet, paina Katso tulos.
  • Ammattitutkinnon suoritusvuoden työhistoria lasketaan tutkinnon suorituspäivään saakka. Merkitse laskuriin tutkintotodistuksestasi ilmenevä tutkinnon suorituspäivä ja siihen päivään saakka sinulle maksetut palkkatulot Voit tarkistaa vuoden palkkasummasi viimeisestä ennen tutkinnon suorituspäivää saamastasi palkkalaskelmasta.
Sivu päivitetty: 6.11.2020