Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

2023 kolmannen neljänneksen laskutus

UUTINEN 25.10.2023 10.30

Vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen työttömyysvakuutusmaksujen laskut on nyt lähetetty. Työllisyysrahasto määrää työttömyysvakuutusmaksun maksettavaksi neljä kertaa vuodessa työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain 21 §:n mukaisesti. Laskutus toteutetaan huhtikuussa (Q1), heinäkuussa (Q2), lokakuussa (Q3) ja tammikuussa (Q4).

Sekä työnantaja että työntekijä ovat työttömyysvakuutusmaksuvelvollisia. Työttömyysvakuutusmaksu maksetaan tulorekisteriin ilmoitettujen, toteutuneiden palkanmaksutietojen perusteella. Työnantaja maksaa molempien osuuden Työllisyysrahastolle vuosittaisten maksuprosenttien mukaan. Työnantajan tulee aina pidättää maksuvelvollisen työntekijän palkasta työttömyysvakuutusmaksu, vaikka hänen vuosittainen palkkasummansa ei ylittäisikään rajaa. Tällöin pidätetty osuus jää työnantajalle. Maksuvelvollisuuden raja on 1 400 euroa.

Työnantaja, voit tarkistaa laskutustietosi asiointipalvelustamme. Löydät päätökset ja laskut kohdasta Maksut ja päätökset. Pääset kirjautumaan asiointipalveluun verkkopankkipankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla

Asiointipalvelusta voit myös lähettää viestin suojatulla yhteydellä asiakaspalveluumme.