Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Osaomistaja - tarkista ja tarvittaessa korjaa tulorekisterin palkkatiedot

UUTINEN 12.3.2019 9.00

Yrityksen osaomistajat maksavat pienempää palkansaajan työttömyysvakuutusmaksua kuin työntekijät. Muista ilmoittaa osaomistajatieto aina tulorekisteriin palkkatietoilmoituksen yhteydessä. Jos osaomistajatietoa ei ilmoiteta, maksuja voidaan periä liikaa. 

Tarkista tulorekisteristä tekemäsi ilmoitukset ja tee viipymättä tarvittavat korjaukset. Voit myös halutessasi tilata tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun kautta raportin, jos epäilet ilmoittamiesi tietojen oikeellisuutta.

Jos et ole osaomistaja tai et maksa osaomistajan palkkaa, sinun ei tarvitse ilmoittaa asiasta tulorekisteriin tai Työllisyysrahastoon. Voit tarkistaa verkkosivuiltamme, oletko työttömyysturvalain mukainen osaomistaja.  

Kuinka ilmoitat ja korjaat tiedon

Jos ilmoitat tietoja tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa, muista valita Tulonsaajan lisätiedot-kohdasta Osaomistaja.

Mikäli käytät palkkatietojen ilmoittamiseen teknistä rajapintaa, eli tiedot siirtyvät tulorekisteriin suoraan omasta palkkajärjestelmästäsi, kysy tarvittaessa lisätietoa järjestelmäntoimittajaltasi.

Tieto korjataan tekemällä tulorekisteriin korvaava ilmoitus tai mitätöimällä vanha ilmoitus ja tekemällä tilalle täysin uusi ilmoitus. Korvaavalla ilmoituksella annetaan kaikki tiedot uudelleen ja lisätään ilmoituksessa puuttunut osaomistaja-tieto.

Lue lisää:

Korvaavan ilmoituksen tekeminen tulorekisteriin
Ilmoituksen mitätöinti tulorekisterissä 
Osaomistajan määritelmä muuttuu 1.7.2019