Huomio!

Koronavirusepidemialla voi olla vaikutuksia muun muassa työnantajiin tai aikuiskoulutustuella opiskeleviin. Katso, löydätkö vastauksen kysymykseesi osoitteesta tyollisyysrahasto.fi/koronan-vaikutukset

Sivulla lisätietoa myös huhtikuussa lähteneiden työttömyysvakuutusmaksujen laskutuksesta. Työttömyysvakuutusmaksujen päätöksen ja laskun löydät kirjautumalla asiointipalveluumme.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Tulorekisteri helpottaa aikuiskoulutustuen hakemista ensi vuonna

UUTINEN 25.4.2019 9.00

Viimeisintä tietoa tulorekisteriin liittyen tästä.

Työllisyysrahasto alkaa hyödyntää tulorekisterin tietoja aikuiskoulutustukihakemusten käsittelyssä 1.1.2020 alkaen.

Työnantajat ovat ilmoittaneet palkkatiedot tulorekisteriin vuoden 2019 alusta alkaen. 1.1.2020 alkaen Työllisyysrahasto ja muut etuuksia myöntävät tahot alkavat ilmoittaa tulorekisteriin tiedot maksamistaan etuuksista. Rekisterin tietojen käyttäminen etuuskäsittelyssä helpottaa sekä aikuiskoulutustukea hakevia asiakkaitamme että työnantajia.

Nykyisin aikuiskoulutustuen ansio-osan perusteena olevan palkan määrittämiseksi tarvitaan työnantajalta tietoa tukea hakevan henkilön palkasta hakemista edeltävien 12 kuukauden ajalta. Vuoden 2020 alusta alkaen aikuiskoulutustukihakemuksen käsittelyssä tarvittavat työsuhde- ja palkkatiedot saadaan pääosin suoraan tulorekisteristä. Jos työnantaja on ilmoittanut palkkatiedot tulorekisteriin riittävällä tarkkuudella, tietoja ei enää tarvitse toimittaa erikseen aikuiskoulutustukihakemusta varten.

Samalla kun valmistaudumme tulorekisterin käyttöönottoon etuuskäsittelyssä, teemme aikuisopiskelijan etuuksien asiointipalveluun myös muita tuen hakemista helpottavia parannuksia. Uudistunut asiointipalvelu on asiakkaidemme käytettävissä vuoden 2020 alusta alkaen.

Lue lisää tulorekisteristä: tulorekisteri.fi