Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työttömyysvakuutusmaksut laskutetaan jatkossa tulorekisterin tietojen perusteella neljästi vuodessa

UUTINEN 13.3.2019 8.00

Työttömyysvakuutusmaksujen laskutuksessa on siirrytty tulorekisterin myötä toteumaperusteiseen malliin. Määräämme maksut tulorekisteriin ilmoitettujen palkkatietojen perusteella. Myös laskutusväli, maksujen summat ja maksuehdot muuttuvat.

Ensimmäisiä uuden mallin mukaisia laskuja lähetämme 15.4.2019 alkaen. Laskut koskevat tammikuu - maaliskuu 2019 aikana maksettuja työttömyysvakuutusmaksun alaisia palkkoja.

Laskun summa voi poiketa suurestikin viime vuodesta. Huomaathan, että laskussa on sekä työnantajan että palkansaajan maksua. Maksuehto on 21 päivää. Viivästyskorkolasku lähetetään kerran vuodessa.

Mikäli olet valinnut laskutustavaksi verkkolaskutuksen tai e-laskun, emme lähetä enää päätöstä kirjeitse. Saat jatkossa päätöksen ainoastaan sähköisesti laskun liitteenä.  Käytämme verkkolaskutuksessa Tieken osoitteistoa tai meille erikseen ilmoittamiasi tietoja.

Tarkista tietosi työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalvelusta

Voit tarkistaa maksutietosi Työllisyysrahaston työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalvelussa. Mikäli havaitset maksettavassa summassa virheitä, tee muutokset tulorekisteriin. Tiedot siirtyvät suoraan tulorekisteristä käyttöömme muutaman päivän viiveellä.

Mahdolliset korjaukset tehdään pääsääntöisesti seuraavan maksun määräämisen yhteydessä. Seuraavat laskut lähtevät heinä-, loka- ja tammikuussa.

Lasku ja sen mukana tuleva päätös löytyvät työttömyysvakuutusmaksujen asiointipalvelusta. Palvelun kautta voit myös viestiä rahaston kanssa esimerkiksi ongelmatapauksissa. Palveluun tunnistaudutaan käyttäen suomi.fi-palvelua.  Mikäli asioit toisen henkilön tai yrityksen puolesta, tarvitset palvelun käyttöön valtuudet.

Lue lisää:

Työttömyysvakuutusmaksujen maksaminen vuodesta 2019 lähtien