Huomio!

Teemme päivityksiä aikuisopiskelijan etuuksien asiointipalveluun torstaina 23.5.2024 kello 12-16 välisenä aikana.

Päivitystöiden vuoksi aikuisopiskelijan etuuksien puhelinpalvelumme on auki torstaina 23.5. kello 9-12 sekä asiointipalvelu on poissa käytöstä kello 12-16.00 välisenä aikana. 

Pahoittelemme päivitystöistä aiheutuvaa haittaa.

Laki aikuiskoulutusetuuksien lakkauttamisesta on hyväksytty eduskunnassa ja olemme päivittäneet Ajankohtaista-sivun.

Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Varo Työllisyysrahaston nimissä lähetettyjä tietojenkalasteluviestejä

UUTINEN 17.10.2023 13.00

Työllisyysrahaston nimissä on lähetetty tietojenkalasteluviestejä. Viestit muistuttavat aitoja sähköpostiviestejä, joita lähetämme aikuiskoulutustukea hakevien henkilöiden työnantajille.

Tietojenkalasteluviestissä kerrotaan, että vastaanottaja on saanut Työllisyysrahastolta luottamuksellisen viestin, jonka aiheena on Aikuiskoulutustuen työnantajalomake odottaa täyttämistä. Sähköposti muistuttaa sisällöltään erehdyttävästi aitoa viestiä, mutta tietojenkalasteluviesti sisältää haitallisen linkin.

Tietojemme mukaan haitallisen linkin sisältäviä sähköpostiviestejä on lähetetty Työllisyysrahaston nimissä ainakin yhdelle työnantajayritykselle. Tietojenkalasteluviestejä on saatettu lähettää työnantajille ja yrittäjille riippumatta siitä, ovatko he tai heidän työntekijänsä olleet Työllisyysrahaston asiakkaita.

Näin varmistat sähköpostin aitouden:

Jos olet saanut Työllisyysrahaston nimissä mielestäsi epäilyttävän sähköpostin, voit varmistaa sen aitouden tarkistamalla, mistä osoitteesta viesti on lähetetty ja mihin osoitteeseen viestissä oleva linkki vie. Linkin osoitteen voit tarkistaa viemällä kursorin linkin päälle, jolloin osoite tulee näkyviin.

Lähetämme luottamukselliset viestit sähköpostiosoitteesta no-reply@tyollisyysrahasto.fi. Lisäksi aidossa viestissä oleva Avaa viesti -linkki vie osoitteeseen, jonka alkuosa on muotoa https://secure.tyollisyysrahasto.fi. Mikäli lähettäjä on muu kuin no-reply@tyollisyysrahasto.fi tai linkki vie eri osoitteeseen, kyseessä saattaa olla tietojenkalasteluviesti.

Jos näiden tarkistusten jälkeen viestin aitoudesta jää epäselvyyttä, voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon 075 757 0505. 

Emme ole löytäneet viitteitä siitä, että lähetetyt huijausviestit tai linkit huijaussivustolle olisivat peräisin Työllisyysrahaston omista järjestelmistä. 

Jos epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi, toimi näin:

  • Ilmoita epäilystäsi asiakaspalveluumme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen koulutusetuudet(a)tyollisyysrahasto.fi. Lähetä luottamuksellisia tietoja sisältävät sähköpostiviestitsuojatulla yhteydellä Kirjoita viestin otsikoksi Ilmoitus tietojenkalasteluviestistä. Muista antaa ilmoituksessasi yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä asian selvittämisen aikana.
  • Ota mahdollisuuksien mukaan talteen näyttökuvia ja viestejä epäiltyyn huijaukseen liittyen. Ne auttavat meitä selvittämään asiaa nopeammin.
  • Jos klikkasit huijauslinkkiä ja käytit pankkitunnuksiasi missään vaiheessa, ilmoita asiasta viipymättä pankkiisi.
  • Tee tarvittaessa myös rikosilmoitus poliisille, jos epäilet tietojesi joutuneen vääriin käsiin.