Siirry suoraan sisältöön.

Koronaepidemian vaikutukset rahaston palveluihin ja asiakkaisiinKoronavirusepidemialla voi olla vaikutuksia muun muassa työnantajiin sekä aikuiskoulutustuella opiskeleviin.

Kokoamme tälle sivulle ajantasaista tietoa koronan vaikutuksista asiakkaisiimme sekä palveluihimme. Jaamme tietoa myös LinkedIn-tilillämme. Jos haluat keskustella tarkemmin omasta tilanteestasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Työttömyysvakuutusmaksut

Poikkeustilanteessa vakuutusmaksujen, omavastuumaksujen sekä työsuhteen päättymisriitojen puhelinpalveluiden aukioloaika on klo 9.00 - 15.00 arkipäivisin.

Lähetämme seuraavat laskut huhtikuussa

 • Lähetämme seuraavat laskut huhtikuun aikana. Ne koskevat tammikuu-maaliskuun 2020 aikana maksettuja palkkoja.
 • Lähtökohtaisesti laskut tulee maksaa eräpäivään mennessä. Ymmärrämme kuitenkin monen yrityksen haastavan taloudellisen tilanteen koronaviruksen vuoksi. Jos tarvitset lisää maksuaikaa, ole meihin viipymättä yhteydessä. Tarkemmat maksuaikajoustoon liittyvät ohjeet löytyvät verkkosivuiltamme.
 • Pyrimme vastaamaan maksuaikaa ja maksuaikasuunnitelmia koskeviin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi palvelumme voi olla kuitenkin välillä ruuhkautunut. Kehotamme ottamaan mahdollisimman nopeasti yhteyttä, mikäli et kykene maksamaan erääntyneitä työttömyysvakuutuslaskuja, jotta ehdimme käsitellä pyynnön ennen kuin laskun perintä etenee.

Maksuaikajoustot vuoden 2019 laskuissa

 • Jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, ota meihin viipymättä yhteys.  Voimme myöntää tarvittaessa yhden (1) kuukauden maksuaikaa jo erääntyneelle laskulle, joka koskee vuoden 2019 työttömyysvakuutusmaksuja. Maksuaikapyynnön voit tehdä kätevästi asiointipalvelussamme. Tarkemmat ohjeet löytyvät verkkosivuiltamme.
 • Kohtelemme kaikkia asiakkaitamme yhdenvertaisesti emmekä voi osalta asiakkaistamme poistaa aiheellista maksuhäiriömerkintää siitäkään huolimatta, että se saattaa vaikeuttaa lainan saamista nykyisessä taloustilanteessa. Merkintä on aiheutunut maksujen laiminlyönnistä jo ennen nykyistä korona-tilannetta. Vaikka merkinnästä aiheutuu negatiivisia seuraamuksia, emme siitäkään huolimatta poista aiheellista merkintää. Lainan saamiseksi merkinnästä huolimatta, tulisi kääntyä oman pankin tai muun luottolaitoksen puoleen ja keskustella lainan saamisen ehdoista ja joustosta tämän tahon kanssa.

Rahoitamme kerätyillä työttömyysvakuutusmaksuilla ansiosidonnaista työttömyysturvaa sekä peruspäivärahaa. Lisäksi rahoitamme työttömyysvakuutusmaksuilla aikuiskoulutusetuuksia, palkkaturvaa sekä ansiosidonnaiselta ajalta kertyvää työeläkettä.

Aikuiskoulutusetuudet

Aikuiskoulutustuella opiskelevat: 

 • Seuraa oppilaitoksesi tiedottamista. Jos esimerkiksi oppilaitos suljetaan tai harjoittelu peruuntuu,  selvitä oppilaitokselta muista mahdollisuuksista opintojen suorittamiseen. 
 • Edellytämme päätoimista opiskelua (vähintään 3 opintopistettä kuukaudessa) koko aikuiskoulutustukiajan. Jos opinnot eivät edisty päätoimisesti, arvioi ja harkitse itse, onko  aikuiskoulutustuen ja opintovapaan keskeyttäminen tarpeen. Voit jatkaa opintojasi myöhempänä ajankohtana ja hakea aikuiskoulutustukea tälle ajalle. 
 • Koronaviruksen vaikutuksesta aikuiskoulutustuella suoritettaviin opintoihin voit lukea lisää täältä.
 • Täysimääräisen tuen sivutuloraja on edelleen 250 euroa kuukaudessa. Jos se ylittyy, on hakijan peruttava tuki. Aikuiskoulutustuen voi hakea soviteltuna jälkikäteen.
 • Ennen yhteydenottoasi selvitäthän työnantajaltasi, onko opintovapaasi varmasti keskeytynyt lomautuksen vuoksi vai jatkuuko opintovapaasi muun henkilöstön lomautuksesta huolimatta. Jos opintovapaa jatkuu normaalisti, voidaan myös aikuiskoulutustuen maksatusta jatkaa. Jos taas opintovapaasi vaihtuu lomautukseen, tulee tuki perua. Ilmoita meille mahdollisesta tuen perumisesta puhelimitse tai sähköpostilla.

Muut

 • Työllisyysrahasto maksaa työttömyyskassoille ansiopäivärahojen rahoitukseen ansiosidonnaisen osuuden lukuun ottamatta työttömyyskassan jäsenmaksuilla kerättävää osuutta. Lisäksi työttömyysvakuutusmaksujen tuotosta tilitetään vuosittain Kelalle se osuus, joka vastaa kassoihin kuulumattomien palkansaajien osuutta. 
 • Työllisyysrahasto ei maksa suoraan työttömyysetuuksia eli jos sinut on lomautettu, otathan yhteyttä omaan työttömyyskassaasi tai Kelaan.
Sivu päivitetty: 17.3.2020