Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Työttömyysvakuutusmaksujen laskutus käynnissä

UUTINEN 28.7.2021 11.00

Työttömyysvakuutusmaksujen laskutus on nyt käynnissä. Työllisyysrahasto määrää työttömyysvakuutusmaksun maksettavaksi neljä kertaa vuodessa työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain 21 §:n mukaisesti. Laskutus toteutetaan huhtikuussa (Q1), heinäkuussa (Q2), lokakuussa (Q3) ja tammikuussa (Q4).

Sekä työnantaja että työntekijä ovat työttömyysvakuutusmaksuvelvollisia. Työttömyysvakuutusmaksu maksetaan tulorekisteriin ilmoitettujen, toteutuneiden palkanmaksutietojen perusteella. Työnantaja maksaa molempien osuuden Työllisyysrahastolle vuosittaisten maksuprosenttien mukaan. Työnantajan tulee aina pidättää maksuvelvollisen työntekijän palkasta työttömyysvakuutusmaksu, vaikka hänen vuosittainen palkkasummansa ei ylittäisikään rajaa. Tällöin pidätetty osuus jää työnantajalle. Maksuvelvollisuuden raja on 1 300 euroa.

Työnantaja, voit tarkistaa laskutustietosi asiointipalvelustamme. Löydät päätökset ja laskut kohdasta Maksut ja päätökset. Pääset kirjautumaan asiointipalveluun verkkopankkipankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Asiointipalvelusta voit myös lähettää viestin suojatulla yhteydellä meille.