Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Tulorekisterin ansiosta etuuden hakeminen selkeytyy entisestään

UUTINEN 11.12.2020 9.00

Tulorekisteri laajenee 1.1.2021, kun jatkossa myös etuuden maksajat ilmoittavat etuus- ja eläketiedot rekisteriin. Aikuisopiskelijan etuuksissa valmistaudumme ilmoittamaan tulorekisteriin maksamamme aikuiskoulutusetuudet sekä hyödyntämään muiden organisaatioiden ilmoittamat etuus- ja eläketiedot.

Tulorekisterin laajennus tarkoittaa aikuiskoulutustuen hakijalle, että hakeminen selkeytyy, kun hakemusta täyttäessä näytämme reaaliaikaisesti tiedon tuen määrään vaikuttavista etuuksista ja eläkkeistä. Aikuiskoulutustuen hakeminen myös nopeutuu, kun todistuksia ei tarvitse pääsääntöisesti hakemuksen liitteeksi.

Tammikuusta 2021 alkaen ilmoitamme maksamamme aikuiskoulutustuet sekä ammattitutkintostipendit tulorekisteriin. Tulorekisterin hyödyntäminen etuus- ja eläketietojen osalta aikuiskoulutustuen hakemisessa nykyisten palkkatietojen lisäksi käynnistyy helmikuussa, kun tukea haetaan takautuvasti tammikuulle.

Tulorekisteri on sähköinen tietokanta, joka sisältää kattavat tiedot kansalaisille maksetuista palkoista, eläkkeistä ja etuuksista. Meidän lisäksi tulorekisterin tietoja hyödyntävät mm. Kela, Verohallinto ja Tilastokeskus. Tiedon käyttäjät saavat tulorekisteristä vain sen tiedon, johon niillä on lain mukaan oikeus ja jota ne tarvitsevat toiminnassaan. Kirjautumalla tulorekisterin asiointipalveluun voit tarkistaa omat tietosi.