Siirry suoraan sisältöön.
Uutinen

Tarkista nämä kohdat ilmoittaessasi tietoja tulorekisteriin

UUTINEN 6.2.2019 9.00

Tulorekisteriin ilmoitetut tiedot siirtyvät automaattisesti Työllisyysrahaston käyttöön työttömyysvakuutusmaksujen laskutusta varten. Jotta tiedot olisivat mahdollisimman luotettavat, tarkista että ilmoitat tiedot oikein. Näin vältyt ilmoitusten mitätöinneiltä ja korjauksilta sekä ylimääräisiltä selvittelyiltä.

YEL- ja MYEL-vakuutetut eivät ole työttömyysvakuutusmaksuvelvollisia

Yrittäjän eläkelain (YEL) tai maatalousyrittäjän eläkelain (MYEL) piiriin kuuluvat henkilöt eivät ole työttömyysvakuutusmaksuvelvollisia. Valitse tuolloin Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi: Ei vakuutusmaksuvelvollisuutta (työttömyysvakuutus). Jos ilmoittaessa ei käytetä tätä tietoa, maksuja voidaan periä virheellisesti.

Jos olet jo tehnyt virheellisen ilmoituksen, mitätöi edellinen ilmoitus ja lähetä uusi.

Lue lisää tulorekisterin ohjeesta: YEL-/MYEL-vakuutetun yrittäjän palkan ilmoittaminen tulorekisteriin.

Katso video työeläkevakuutustietojen ilmoittamisesta tulorekisteriin.

Muista ilmoittaa osaomistajatiedot

Jos olet osaomistaja, ilmoita tulorekisteriin osaomistaja-tieto kohdassa tulonsaajan lisätiedon tyyppi: osaomistaja. Asiointipalvelussa tiedot ovat kohdassa Näytä tarkemmat tulonsaajan tiedot.


Lue lisää osaomistajuudesta Työllisyysrahaston verkkosivuilta.

Ilmoita työnantajatunnus

Täytä aina työnantajatunnus ilmoittaessasi tietoja tulorekisteriin. Pelkillä nimi- ja osoitetiedoilla ilmoitusta ei voi kohdistaa oikein. Mikäli olet tehnyt jo ilmoituksen ilman työnantajatunnusta, tee mitätöivä ilmoitus ja uusi ilmoitus.

Lue lisää tulorekisterin ohjeesta: Täytä tiedot tulorekisterin ilmoituksiin oikein.

Käytä Y-tunnusta, jos sinulla sellainen on

Tulorekisteri mahdollistaa ilmoittamisen erilaisilla tunnustyypeillä. Jos yritykselläsi on suomalainen Y-tunnus, käytä sitä ilmoittamisessa.
Jos olet tehnyt ilmoituksen esimerkiksi ALV-tunnuksella, mutta sinulla on olemassa suomalainen Y-tunnus, mitätöi edellinen ilmoitus ja tee uusi.

Sijaismaksana tehdyt ilmoitukset

Jos teet ilmoitusta sijaismaksajana, tee sekä sijaismaksajailmoitus että varsinaisen työnantajan ilmoitus.

Jos olet tehnyt sijaismaksajailmoituksen, vaikka sinun piti tehdä varsinaisen työnantajan ilmoitus, mitätöi ilmoitus ja tee uusi oikeilla tiedoilla. Jos toimit sijaismaksajana ja olet unohtanut tehdä sijaismaksajailmoituksen lisäksi varsinaisen työnantajan ilmoituksen, muistatathan vielä tehdä puuttuvan ilmoituksen.

Palkanmaksupäivää ei voi muuttaa korvaavalla ilmoituksella

Jos olet tehnyt tulorekisteriin ilmoituksen, mutta haluat muuttaa palkanmaksupäivää, mitätöi edellinen ilmoitus ja tee uusi.

Ilmoita ammattiluokka tulorekisteriin viisinumeroisena

Tulorekisterissä on käytössä oma Tilastokeskuksen TK10 -ammattiluokituskoodisto, joka poikkeaa Tilastokeskuksen ylläpitämästä virallisesta Ammattiluokitus 2010 -koodistosta.

Lue lisää tulorekisterin ohjeesta: Ilmoita ammattiluokka tulorekisteriin 5-numeroisena

Lisätietoja: 
Tietojen mitätöinti tulorekisteristä

Miten virheelliset tiedot korjataan tulorekisteriin?